Irish Glen Of Imaal terrier.

- du påtænker sikkert at anskaffe dig en hund, og din interesse er faldet for Irish Glen of Imaal Terrieren.Derfor vil DTK`s opdrættere af racen her give dig en kort orientering om Glennen (som den kaldes i daglig tale).
Det er nemlig i racens interesse, at du får netop den hund du forventer, - følelser kan nemlig ikke returneres…

Husk altid på;
Opdrætteren skaber hunden!
– og du som ejer former den.


Karakteristika.
En Glen er en stor hund på små ben. Den er kun ca. 35 cm høj, men har en vægt på ca. 16 kg. Knoglebygningen er særdeles kraftig og den står på korte ben, hvor forbenene er let krogede. Poterne er stærke og kan vende lidt udad. Men denne noget usædvanlige benstilling virker ikke hæmmende på hundens bevægelser, tværtimod kalder englænderne den en "excellent mover". Hovedet skal være kraftigt med et kraftigt kæbeparti. Biddet skal være saksebid, dvs. at fortænderne skal lukke ned foran undertænderne. Øjnene skal være brune, så mørke så muligt.

Historien.

På trods af, at Irish Glen Of Imaal terrieren allerede i 1575 er nævnt i Georg Tubervilles bog, The Noble Art of Venerie and Hunting, er Irish Glen of Imaal terrieren nok den mindst kendte af alle terrierne.
Læs her

Racestandard.

Alle racer har en Racestandard, som i ord definerer, hvordan den ideelle hund inden for racen skal se ud. Det er tillige også en beskrivelse af helhedsindtryk, temperament og oprindelige anvendelse. 
Læs her

Racekompendium

Kompendiet er en mere udførlig forklaring af Irish Glen Of Imaal`s standard i ord og billeder.
Læs herUdskriv denne side