Mentalbeskrivelse.


En smuk hund er en fryd for øjet, men endnu vigtigere er det, at man deler hverdagen med en hund, der er afbalanceret og velfungerende.For at øge indsigten i hundens mentale egenskaber fremlagde DKK i 1998 et ønske om, at alle racer skulle have udarbejdet en Ønskeprofil.

DTK`s glen-gruppe, ønsker at der forsat er fokus på temperamenter, derfor blev der sammen med DKK udarbejdede en ønskeprofil for Irish Glen Of Imaal Terrien.

Mentalbeskrivelsen er et redskab bl.a. for opdrætteren, som ønsker hjælp til at udvælge de mest egnede avlsdyr.

Desværre har nogle opdrættere haft dårlige erfaringer med mentaltest og der har været en del snak om hvad man kan gøre. En af konklusionerne er, at man ikke mener at testen er 100 % brugbar for vores race, som den foreligger i dag, så det er noget der arbejdes videre på inden for racen.

Men det er forsat racens gode egenskaber som familiehund, der skal bære racens fremtid. Derfor kan et godt temperament aldrig prioriteres højt nok. Racen skal være omgængelig med respekt for terrierens særegenheder og racens oprindelige egenskaber. Det er ønskeligt at en glen skal have længere  ”lunte” end så mange andre terrierracer. Desuden ønskes det, at man søger at bevarer racens glade sind.


Mentalbeskrivelse af en enkelt hund tager ca. 1 time. Ved afslutning af mentalbeskrivelsen, vil testlederen gennemgå hundens reaktioner på de enkelte momenter og svare på spørgsmål.

Vi anbefaler ud fra vore erfaringer, at man venter med at få beskrevet sin glen til den er 18 måneder gammel.

Bemærk: for at indgå i statistikken skal hunden være mellem 10-24 måneder på dagen for beskrivelse. Dvs. den optimale alder for beskrivelse, ud fra vore erfaringer, vil være mellem 18-24 måneder.

Hunde over 24 måneder kan også blive beskrevet, men så bare ikke indgå i statistikken.

Glennens ønskeprofil Klik her

Film om mentalbeskrivelse Klik her

DKK´s folder om mentalbeskrivelse Klik her


Udskriv denne side